Door de overstap van Daniel Ricciardo van Red Bull naar Renault, moet ook Carlos Sainz verkassen. De omgekeerde weg van Renault naar Red Bull bleek er niet in te zitten, dus tekende Sainz bij McLaren. “Ik heb het gevoel dat dit de juiste plek is op het juiste moment.”

Op de Gamma Racing Day in Assen vertegenwoordigt Sainz nog de kleuren van Renault. Hoewel het vooral een verplicht nummertje is, beschouwt Sainz het als een mooie overgang van de vakantie naar de voorbereiding op de volgende race, de Grand Prix van België komend weekend.

“Alles waar een Formule 1-auto bij betrokken is, maakt mij gelukkig”, vertelt Sainz. “Het was een mooie ervaring. Het is een leuk, snel circuit met veel vloeiende bochten. En er zat veel publiek. Voor een raceweekend zonder echte Formule 1- of MotoGP-race is dat zeer indrukwekkend. Ik kreeg ook het gevoel dat de Nederlandse fans me steunen en blij voor me zijn met mijn overstap naar McLaren. Dat was een aangename verrassing.”

Volgens Sainz is door de media namelijk onterecht een beeld geschapen dat hij niet goed overweg zou kunnen met Max Verstappen, met wie hij in 2015 en begin 2016 een team vormde bij Toro Rosso. “Ik weet niet zo goed waar dat vandaan komt, want Max is een van de coureurs in de paddock waar ik het beste contact mee heb.”

Sainz gelooft dan ook niet dat Verstappen zijn pad naar Red Bull heeft geblokkeerd. “Dat zou hij nooit doen”, stelt Sainz. “Ik kan Red Bull alleen maar dankbaar zijn dat ze me de kans hebben gegeven de Formule 1 te bereiken en voor verschillende teams te rijden. Dat een Red Bull-stoeltje er nu niet in zit, wil niet zeggen dat het er nooit van zal komen.”

Zijn overstap naar McLaren ziet Sainz echter niet als stap terug. “Ik denk dat dit voor mij de juiste plek op het juiste moment is”, zegt hij. “Het team wordt opnieuw opgebouwd en alles is erop gericht terug naar voren te komen. Ik heb een deal voor twee jaar, maar de intentie is om er langer te blijven en samen successen te boeken.”