Carlos Sainz rijdt in 2018 voor het team van Renault. De Spanjaard wordt door Red Bull uitgeleend aan de formatie uit Enstone, zo bevestigt Renault daarbij.

Sainz debuteerde in 2015 voor Red Bulls opleidingsteam Toro Rosso en rijdt daar nog steeds, ondanks dat hijzelf al meermaals heeft aangegeven een volgende stap te willen zetten.

De coureur uit Madrid krijgt die kans nu, al blijft hij wel onderdeel van het Red Bull-programma: de energiedrankfabrikant leent Sainz namelijk slechts voor een jaartje uit aan Renault.

“Carlos is een zeer veelbelovende coureur die we al een tijd in de gaten houden. Het is dus goed nieuws voor ons dat we hem voor 2018 kunnen bevestigen”, vertelt Renault-topman Cyril Abiteboul.

“Ik wil Red Bulls Helmut Marko dan ook graag bedanken dat hij Carlos voor 2018 aan ons wil uitlenen”, aldus Abiteboul, die denkt dat Sainz een goed duo zal vormen met Nico Hülkenberg.

Sainz zelf noemt de aanstaande overstap ‘een erg spannend nieuw hoofdstuk’ in zijn loopbaan. “Het is een eer als Formule 1-coureur voor een fabrieksteam te rijden.”

Sainz is onder de indruk van hoe Renault als team aan de weg timmert, zegt hij. “Dus ik ben er ook trots op dat ik me op zo’n belangrijk moment in Renaults geschiedenis bij het team mag voegen.”

“Ik hoop het vertrouwen dat Renault in me stelt terug te betalen met goede prestaties”, vervolgt Sainz, die Red Bull eveneens dankbaar is dat het hem deze kans gunt.

“Ik waardeer hun steun en vertrouwen”, zegt Sainz, die verder een woord van dank uitspreekt aan iedereen bij Toro Rosso: “Een fantastisch team, ik wens ze het allerbeste.”

Helmut Marko, het hoofd van Red Bulls talentenprogramma, denkt tot slot dat Sainz – “een geweldig talent” – veel baat zal hebben bij het werken met het Renault-team en teamgenoot zijn van Hülkenberg.

“Deze overstap biedt Carlos enkele nieuwe uitdagingen en we zijn erg benieuwd om te zien hoe hij zich verder ontwikkelt, terwijl hij natuurlijk onderdeel blijft van de Red Bull-familie.”

Doordat Sainz officieel binnen het Red Bull-programma blijft, kan hij eventueel worden opgeroepen indien Max Verstappen of Daniel Ricciardo het grote Red Bull Racing-team eind 2018 verlaat.

Wat Toro Rosso betreft, zegt Marko dat Sainz’ vertrek Red Bull de kans biedt ‘nieuw talent’ een kans te geven, wat mogelijk goed nieuws is voor Red Bull-pupil Pierre Gasly, die op een Formule 1-zitje hoopt.