Sauber hoopte op punten. Het werd niets. Villeneuve stelde vanaf startplaats vier teleur, Massa kwam op een stop nog op de tiende plaats. Het zag er zondagochtend nog zo veelbelovend uit voor Sauber. Jacques Villeneuve mocht de Grand Prix van Australië vanaf de vierde startplaats beginnen. De wereldkampioen van 1997 zakte echter gaandeweg de race steeds verder terug en eindigde teleurstellend op de dertiende plaats. Felipe Massa, achteraan gestart, klom op één pitstop op naar de tiende plaats, net buiten de punten.

Villeneuve: ,,Dit was een ontzettend teleurstellende race. We zijn een stuk trager dan ik verwacht had. De auto was moeilijk bestuurbaar en ik had vanaf de eerste meters een tekort aan grip. Dat was het.""

Massa was aanmerkelijk minder somber: ,,De auto was moeilijk bestuurbaar, omdat ik heel veel brandstof aan boord had. Ik slaagde er in om het tempo van Kimi en Michael te pareren, totdat ik op een gegeven moment achter Nick terecht kwam. Ik heb er alles aan gedaan en deze tiende positie is gezien de omstandigheden wellicht het hoogst haalbare."",,We hebben onze coureurs weggestuurd met twee verschillende tactieken", legt technisch directeur Willy Rampf uit. ,,Omdat Felipe zo ver naar achter op de startgrid stond kozen we er voor om hem één pitstop te laten maken, terwijl Jacques er twee maakte. Helaas verloor Jacques al veel terrein in de eerste ronde en in het vervolg van de race slaagden we er niet meer in om dit terrein goed te maken. Het seizoen is weer van start gegaan en we moeten leren van dit weekend""