Sauber ondervond in alle vrije trainingen problemen en dus hadden ze al min of meer ingecalculeerd dat het in de kwalificatie niet veel beter zou zijn. Het team kreeg gelijk.

Kamui Kobayashi had veel last van overstuur en had daardoor niet het absolute vertrouwen in de auto dat juist zo belangrijk is op een stratencircuit. Het resulteerde in een achttiende startplaats. Zijn Mexicaanse teammaat deed het met een veertiende plek iets beter.

Ook Pérez was niet tevreden met zijn C31. Hij klaagt vooral over een gebrek aan neerwaartse druk en grip. De kwalificatie-uitslag kwam desondanks als een teleurstelling voor Sauber, dat in Singapore juist een aantal updates heeft geïntroduceerd.

“Het is duidelijk dat we het hier in Singapore moeilijk hebben”, legt Pérez uit. “Om nog onduidelijke reden willen onze updates maar niet werken. Dat komt als een verrassing omdat tot dusver alle updates goed uitgepakt hebben. Hierdoor heb ik maar weinig downforce. Ik denk dat ik gezien de omstandigheden het maximale eruit heb gehaald.”

Kobayashi begrijpt er ook niks van. “We hebben alles geprobeerd maar het lukte niet om af te komen van die verschrikkelijke overstuur. Ik heb geen vertrouwen in de auto en dat is wel het laatste wat je hebben wil op zo’n stratencircuit. Het probleem wat ik hier heb doet me denken aan het probleem wat ik had in Boedapest, waar ik zo veel problemen had met de wagen.”

Kobayashi heeft weinig vertrouwen in morgen. “Gezien de aard van de problemen en mijn startplek, zie ik niet in hoe ik dat goed moet zien te maken. Maar ik geef niet op. Misschien dat een safetycar of zoiets dergelijks ons wel in de kaart speelt. Daarnaast hoop ik nog steeds dat het team voor morgen de oplossing weet te vinden.”