Sergio Pérez staat gewoon onder contract bij zijn huidige werkgever Sauber en ligt ondanks dat hij deel uitmaakt van de Ferrari Driver Academy niet al stiekem vast bij de Scuderia, dat verklaart Saubers ceo Monisha Kaltenborn.

Als lid van de Ferrari Driver Academy mocht Pérez half september een oude Ferrari Formule 1-bolide uit 2009 de sporen geven op het circuit van Fiorano, hetgeen voor de nodige speculatie zorgde over de toekomst van de Mexicaanse coureur.

Dat komt ook omdat Pérez tijdens de test weliswaar minder snel was dan Ferrari’s derde rijder Jules Bianchi, maar hij toch indruk maakte op Luca Baldisserri, het hoofd van de Ferrari Driver Academy: “Sergio was erg snel en paste zich snel aan de auto aan. Hij is erg volwassen en heeft meer kennis in huis dan je zou verwachten van iemand die zo jong en onervaren is”, prees deze Pérez na afloop.

Ook de coureur zelf was na afloop enthousiast over de test, hoewel hij ook gelijk aangaf dat zijn toekomst vooralsnog bij Sauber ligt: “Het was een droom van me om in een Formule 1-auto van Ferrari te rijden, maar ik kan mooie dingen bereiken bij Sauber en dat is waar ik me op het moment op richt.”

In gesprek met Autosport heeft Kaltenborn nu ook vanaf de zijde van het team van Sauber benadrukt dat de test in principe eenmalig was en dit niet betekent dat Pérez onderdeel is van het Formule 1-team van Ferrari: “Het is niet zo dat Sergio – zoals Felipe Massa destijds – al een contract heeft bij Ferrari”, herhaalt zij nog maar eens. “Van zo’n situatie is echt geen sprake.”

“Sergio maakt alleen maar deel uit van de Ferrari Driver Academy en dat programma loopt nu eenmaal parallel aan de Formule 1, maar Sergio rijdt daar dus al in. Verder zit er niets achter.”

“De test van afgelopen maand maakte deel uit van het opleidingsprogramma en we wisten dus dat hij eraan zat te komen, maar voor zover bij ons bekend staan er geen verdere tests gepland”, vervolgt Kaltenborn. “Wij hebben verder echter niets te zeggen over het programma van de Ferrari Driver Academy, behalve dat we met Ferrari coördineren dat het onze eigen activiteiten niet in de weg zit.”