Sauber heeft vandaag in Valencia de nieuwe C24 voorgesteld aan het publiek. De bolide ondergaat de komende dagen uitvoerige tests. ,,Sauber zou dit jaar wel eens menigeen kunnen verrassen.’’ Aldus jubelt een optimistische Felipe Massa donderdag 13 januari tijdens de ietwat gekunstelde presentatie van de nieuwe Sauber C24 op het circuit van Valencia. De wagen heeft opnieuw een Ferrari-motor, maar deze keer een versnellingsbak uit eigen keuken. Vorig jaar kwam de bak nog rechtstreeks uit Maranello. Nieuw zijn verder de Michelin-banden.

Aanvankelijk zou Sauber de C24 in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur presenteren, waar hoofdsponsor Petronas zetelt. Vanwege de tsunami in Zuid-Oost Azië werd die presentatie afgeblazen.

Technisch directeur Willy Rampf verwacht dat Sauber veel profijt zal hebben van het feit dat de C24 geheel in de nieuwe windtunnel tot stand is gekomen. Hij spreekt van een ‘logische doorontwikkeling’. ,,De C23 van vorig jaar liet zien over veel potentieel te beschikken, dus logischerwijs hebben we ons voor de C24 daarop gebaseerd. We hebben ons vooral op de sidepods en de achterkant van het bodywork gericht om verbeteringen aan te brengen. De C24 is nog harmonieuzer dan zijn voorganger.’’

Teambaas Peter Sauber denkt de belangrijkste verbetering in de overstap van Bridgestone naar Michelin. ,,We hebben vorig jaar tijdens de tests al kunnen zien dat daar veel tijd te winnen is.’’ Nieuwkomer Jacques Villeneuve en Massa verbaasden door tijdens de eerste serie wintertests in Spanje enkele malen de snelste tijd te realiseren.