Michael Schumacher en Bruno Senna zijn het er niet over eens bij wie de schuld ligt voor hun aanrijding tijdens de Grote Prijs van Spanje.

Mercedes-rijder Schumacher laat er in gesprek met de BBC geen twijfel over bestaan dat hij vindt dat de schuld bij Senna ligt, terwijl de Williams-coureur ten overstaan van de camera’s van de Engelse zender juist verklaart dat hij niet vindt dat hij enige schuld draagt, maar deze ook Schumacher niet (volledig) in de schoenen wil schuiven.

“Senna bewoog in de aanloop naar bocht één naar rechts, maar onder het aanremmen ging hij ineens snel naar links, wat je dus echt nooit moet doen”, moppert Schumacher.

“Wat hij deed was behoorlijk gevaarlijk, want ik zat achter hem en had totaal niet verwacht – of ook maar kunnen verwachten – dat Bruno dat zou doen”, zo wijst de Duitser – die Senna over de boordradio ook al een ‘idioot’ had genoemd – met de beschuldigende vinger naar de Braziliaan.

Senna laat op zijn beurt echter weten dat hij niet vindt dat hem enige blaam treft. “Ik wil niemand de schuld in de schoenen schuiven, maar Michael zat behoorlijk ver achter me en ik denk dat hij mijn rempunt gewoon verkeerd heeft ingeschat terwijl hij achterlangs probeerde te kruisen, waardoor hij op me inreed.”

Schumacher verwijst echter naar de videobeelden als bewijs van dat zijn visie op het ongeval de juiste is en spreekt daarnaast de hoop uit dat de wedstrijdleiding – die na de race met een oordeel over het incident komt – de beelden ook goed bekijken. De Mercedes-coureur voert daarnaast aan dat Senna wel vaker bij race-incidenten betrokken is. “Vorig jaar in Brazilië botsten we ook al met elkaar omdat hij iets raars deed, terwijl hij eerder vandaag bovendien al een aanvaring had met Romain Grosjean.”