Ondanks de vele teleurstellingen die het 2005-seizoen nu al voor Michael Schumacher heeft opgeleverd, is de Duitser niet voornemens binnenkort te stoppen. Juist op het moment dat de geruchten over een eventueel pensioen steeds hardnekkiger worden, verklaart de Ferrari-coureur in het Duitse Bild dat hij geenszins van plan is om ermee op te houden.


,,Ik zal het heel duidelijk zeggen: ik denk er totaal niet over na om te stoppen", verduidelijkt de regerend wereldkampioen, want dat is de 36-jarige nog altijd. In het verleden heeft hij meermaals aangegeven te zullen stoppen als de jongere generatie de macht grijpt. Dat lijkt nu het geval te zijn, maar Schumacher denkt niet dat dit komt omdat hij hen geen partij kan bieden.

,,Het beeld dat ik toen heb geschetst, wijkt nogal af van de huidige situatie. Het is niet zo dat ik dit seizoen helemaal niks in heb te brengen tegen de concurrentie. Eerlijk gezegd beleef ik er veel plezier aan om met jongens als Alonso en Raikkonen in alle hevigheid de strijd aan te gaan", vervolgt de oudste coureur van het Formule 1-veld.

Hoewel ’Der Michael’ zich na grote problemen in de eerste bocht afgelopen zondag nog terug wist te vechten naar de vijfde positie, liep het gat met wk-leider Fernando Alonso verder op tot 43 punten. Toch weigert hij de titel nu al uit z’n hoofd te zetten. ,,Ik ben realistisch en kan mijn eigen kansen beter inschatten dan vele anderen, die zomaar wat roepen. Ik bevind me nu echt niet op een punt dat ik niet meer aan het kampioenschap wil denken. In tegenstelling tot mijn eerste seizoen bij het team in ’96 zijn we nu gewoon competitief. Toentertijd was het misschien nog wel zwaarder, omdat de druk op dat moment na zoveel slechte seizoenen nog groter was."