Michael Schumacher is door de wedstrijdleiding als schuldige aangewezen in de aanvaring die hij met Bruno Senna had en zal daarom over twee weken in Monaco vijf startplaatsen moeten inleveren.

Schumacher en Senna kwamen elkaar in ronde twaalf van de Spaanse Grand Prix tegen, toen Schumacher zijn Mercedes W03 in de achterkant van de Williams van Senna parkeerde. Voor beide coureurs betekende het einde wedstrijd, waarna ze het vervolgens oneens waren over wie er schuld had aan de botsing.

Senna zei niemand de schuld in de schoenen te willen schuiven, maar wees toch min of meer naar Schumacher, door te stellen dat de Duitser een fout maakte ‘door mijn rempunt verkeerd in te schatten en nog te proberen achterlangs te kruisen terwijl ik al aan het remmen was’.

Schumacher speelde Senna op zijn beurt duidelijk de zwarte piet toe, door te verklaren dat de Braziliaan onder het remmen abrupt van zijn lijn afweek. Schumacher verklaarde daarbij dat dit een gevaarlijke actie was en voegde daar nog aan toe dat het niet de eerste keer was dat Senna – in zijn ogen – rare capriolen uithaalde, terwijl hij ook de hoop uitsprak dat de videobeelden hem zouden vrijpleiten.

Helaas voor Schumacher is de wedstrijdleiding het oneens met zijn lezing en na onderzoek juist tot de conclusie gekomen dat de ervaren Duitser de schuldige is in dit incident.

Als straf hiervoor heeft Schumacher een gridstraf opgelegd gekregen voor de Grote Prijs van Monaco, waardoor hij na de kwalificatie vijf gridposities naar achter gezet zal worden.