Ferrari-coureur Michael Schumacher heeft de hoop na vandaag definitief opgegeven. De Duitser werd de afgelopen vijf jaar wereldkampioen, maar denkt niet dat hij Fernando Alonso dit jaar nog kan verslaan. Schumacher werd vandaag tijdens zijn thuisrace op de Hockenheimring vijfde. Alonso liep met zijn zege dus wederom uit. De Spanjaard heeft met nog zeven races te gaan een voorsprong van veertig punten op ‘Schumi’. ,,Ik denk dan ook niet dat ik mezelf nog kan betitelen als wereldkampioenschapskandidaat”, verzucht hij.

,,We zijn gewoon niet snel genoeg. Ons grootste probleem zijn de banden”, weet hij. ,,Ze bieden niet genoeg grip.” Om te vervolgen: ,,Het was alsof ik de strijd moest aangaan met een bot mes. Je ziet dat je aangevallen wordt, maar omdat je wapen zwak is ben je kansloos.”

Na het toch nog lang volgehouden te hebben, moest hij in de 45e ronde dan ook zijn meerdere erkennen in Jenson Button. ,,Ik had geen grip meer”, vertelt hij. ,,Het was overigens wel een mooie inhaalactie van hem. Ik hoopte dat ik de positie weer terug kon pakken, maar doordat er verkeer voor me zat werd ik een beetje opgehouden.”

In de slotfase van de race werd de Duitser als klap op de vuurpijl ook nog gepasseerd door Giancarlo Fisichella. ,,Ik had toen een probleem met de brandstoftoevoer en de motor die haperde wat. Dat heb ik nog nooit meegemaakt.”

Dan gaat hij dieper in op de bandenproblemen: ,,In het begin van de race waren de banden goed, maar naarmate de race vorderde werden ze steeds minder en de banden van de concurrentie waren gewoon constanter. Zij werden sneller en sneller, terwijl wij langzamer en langzamer werden.” Schumacher riep zijn fans zaterdagavond op de Duitse televisie op om een ‘regendans’ voor hem te doen. De Ferrari-coureur achtte zichzelf kansrijker in een natte Grand Prix, maar de regen bleef uit. ,,Het heeft inderdaad niet geregend, maar we moeten hoe dan ook sneller worden op een droge baan”, besluit hij.

PPB