Ondanks een vijfde startpositie denkt Michael Schumacher goede vooruitzichten te hebben op de eerste Ferrari-zege van het jaar. Zoals wel vaker viel de Duitser in de kwalificatie ietwat tegen, al is het nog wel één van de betere dit seizoen. Aangezien de racesnelheid van de rode bolides zeer goed te noemen valt, denkt de Duitser dat de vooruitzichten goed zijn. ,,De derde startrij is niet zo slecht als het klinkt, we staan op de schone lijn bij de start en dat moet een voordeel opleveren", vertelt Schumacher na de kwalificatie. ,,Het lijkt erop dat we hier bovengemiddeld presteren in vergelijking met onze andere prestaties dit seizoen."

Ferrari wordt totaal niet gehinderd door problemen met het rubber en hoeft zich naar het zich laat aanzien geen enkele zorgen te maken over de inmiddels beruchte dertiende bocht. Het lijkt erop dat Schumacher vrij veel benzine aan boord heeft en daarom sluit hij een zege zeker niet uit.

,,Ik denk zeker dat het mogelijk is, al was ik hier graag net zo snel geweest als in Imola. Dan hadden we iedereen waarschijnlijk op een ronde achterstand gezet als we vooraan hadden kunnen starten. Hier hebben we die snelheid niet, maar het tempo moet hoog genoeg zijn om te winnen.