Bruno Senna heeft de indruk dat hij als coureur beter wordt bij zijn nieuwe werkgever Williams, omdat er aan de ene kant veel druk is om te presteren, maar hij ook goed begeleid wordt.

 

Senna reed in 2010 voor HRT en was in 2011 aanvankelijk testrijder bij Renault, alvorens hij gepromoveerd werd en aldaar de laatste acht races van het seizoen mocht rijden.

 

Afgelopen winter stapte Senna – na lang wachten – echter over naar Williams, waar hij zichzelf een betere coureur voelt worden. Aan Autosport legt de Braziliaan uit hoe dat komt: “De druk die ik als coureur van dit team op mijn schouders voel, valt namelijk niet te vergelijken met de druk die ik bij mijn vorige teams opgelegd kreeg.”

 

“Natuurlijk sta ik onder druk om op de top van mijn kunnen te presteren en resultaten te leveren, maar de mensen bij Williams doen hun best om me van alles bij te leren en ik krijg hier ook echt de kans om mezelf te ontwikkelen.”

 

“Daardoor groeien we samen steeds verder door”, verklaart de Braziliaan, die denkt dat de samenwerking voor beide partijen de moeite waard is: “Williams heeft mij namelijk een geweldige kans gegeven, terwijl ik alles doe wat ik kan om de auto van het team te verbeteren.”

 

Senna vertelt tot slot echter dat hij weet dat hij niet kan verslappen, aangezien zijn contract eind dit jaar afloopt en hij zich dus moet blijven bewijzen. “Ik heb geen garanties voor 2013 en zal moeten vechten voor mijn stoeltje. Ik moet dus blijven pushen en doorgaan met het scoren van punten.”