Bruno Senna denkt dat de Grand Prix van Hongarije, waarin hij als zevende eindigde, een keerpunt voor hem is geweest en hij in de tweede helft van het jaar sterker kan presteren.

Voor de race op de Hungaroring had Senna weliswaar al achttien punten gescoord, maar de Braziliaan stond in de tien raceweekends daarvoor toch te vaak in de schaduw van zijn teamgenoot Pastor Maldonado. Zijn teammakker maakte weliswaar vaak brokken, maar was doorgaans wel competitiever dan Senna.

In Hongarije wist Senna – na een reeks van een aantal Grands Prix waarin hij er niet het maximale uit haalde – Maldonado echter voor de tweede keer dit jaar te verslaan in de kwalificatie en wist hij bovendien voor de eerste keer dit seizoen door te dringen tot Q3. Daarna stak hij ook in de race in betere vorm dan zijn teamgenoot en sleepte hij zes punten in de wacht, terwijl Maldonado op nul bleef staan.

In gesprek met Sky Sports laat Senna dan ook weten dat hij hierdoor met een lekker gevoel aan de zomerstop begint. “Het is uiteraard niet fijn als je vlak voor de zomerpauze een slecht weekend doormaakt, maar ik ga na deze goede prestatie zonder zorgen de zomerstop in”, verklaart hij.

“Ik heb in de eerste helft van het jaar bovendien dat ik veel heb bijgeleerd en beter ben geworden, dus voor de tweede helft van het jaar is het nu de bedoeling deze stijgende lijn vast te houden en verdere stappen vooruit te zetten”, verkondigt Senna.

De Braziliaan benadrukt daarbij wel maar eens dat dit een leerjaar voor hem is. “Als je eerlijk bent, is dit pas mijn eerste echte jaar in de Formule 1”, stelt de coureur die er inmiddels al 38 races op heeft zitten zelfs. “Het is niet meer dan normaal dat je in zo’n eerste jaar met ups en downs te maken krijgt, want je moet je dan nog ontwikkelen en op je gemak raken.”

“Ik ben daar ook nog volop mee bezig, maar hopelijk kan ik er in de tweede seizoenshelft toch ook van profiteren dat ik al wel wat relevante ervaring heb op de circuits die we dan gaan aandoen”, vervolgt Senna, die daarmee terugverwijst naar 2011, toen hij tijdens de tweede seizoenshelft voor Renault mocht racen.

Wat met oog op de toekomst in ieder geval alvast positief is voor Senna, die (nog) geen contract op zak heeft voor volgend jaar, is dat zijn teambaas Frank Wiliams – zo zegt Senna althans – onder de indruk is van wat hij in de eerste seizoenshelft heeft laten zien. “Frank kwam na de race in Hongarije naar me toe om te zeggen dat hij tevreden is met de vooruitgang die ik heb gemaakt.”