Bruno Senna heeft zichzelf vandaag geen goede dienst bewezen, door zijn Williams FW34 tijdens de tweede vrije hardhandig in de ‘Wall of Champions’ te parkeren.

Met nog zo’n veertig minuten op de klok gooide Senna zijn auto te bruusk de laatste chicane in, met als gevolg dat hij – grotendeels achterstevoren – in de muur klapte die je daarna bij het opkomen van het rechte stuk juist dient te mijden.

De achterzijde van Senna’s bolide raakte dan ook behoorlijk beschadigd bij de crash, en ook de nieuwe achtervleugel die Williams heeft meegenomen moest in stukjes van de baan worden geraapt door de marshalls. “Het was een flinke klapper”, geeft Senna dan ook toe tegenover de camera’s van Sky Sports. “De auto is behoorlijk beschadigd.”

“Gelukkig hebben we echter een geweldige pitcrew die de auto vóór morgen kan repareren en hebben we ook genoeg reserve-onderdelen meegenomen, dus dit levert me geen problemen op voor de kwalificatie”, zo prijst Senna, die morgen dus een ander exemplaar van de nieuwe achtervleugel krijgt, zich gelukkig.

Wat de crash betreft, moet Senna zijn hand overigens in eigen boezem steken. “Ik was wat gefrustreerd omdat ik telkens maar in het verkeer terecht kwam en probeerde daardoor te hard door de chicane te gaan. Vervolgens crashte ik dus en raakte ik eerst met de achter- en daarna met de voorkant de muur.”

“Maar ja, ze noemen deze muur niet voor niks the wall of champions“, zo probeert Senna zijn ongeval te relativeren. “Er zijn door de jaren heen wel meer coureurs geweest die in die muur geëindigd zijn.”

Senna sloot de tweede vrije training overigens als zeventiende af, terwijl hij daarvoor in de eerste training als 21e was geëindigd. Teamgenoot Pastor Maldonado bleef hem beide keren voor met twee dertiende plaatsen.