Het tweede Williams-stoeltje moet nog altijd gevuld worden en volgens berichten uit Brazilië is de kans groot dat een coureur uit dat land – Rubens Barrichello of Bruno Senna – het plekje naast Pastor Maldonado gaat innemen.

Het Braziliaanse Globo Esporte meldt namelijk dat Senna begin deze week bij de Williams-fabriek in Grove op bezoek is geweest. De publicatie bericht verder dat Senna bij Williams ‘fysieke tests heeft ondergaan en uitgebreid met het technische team heeft gesproken’.

 

Senna zelf gaf onlangs nog aan met ‘een aantal teams om de tafel te zitten en naar de beste optie te zoeken’, maar noemde zijn gesprekspartners niet bij naam.

 

Senna heeft naar verluidt aardig wat sponsoren achter zich weten te scharen, hetgeen hem natuurlijk interessant maakt voor Williams, dat zowel qua prestaties op de baan als in financieel opzicht betere tijden heeft gekend.

 

Wat daarnaast nog wel opmerkelijk is, is dat Senna als het tot een deal komt in de voetsporen van zijn oom Ayrton zal volgen: Ayrton reed in 1994 namelijk voor Williams-Renault, en met ingang van 2012 zal de formatie van Frank Williams wederom gebruik maken van krachtbronnen van de Franse autofabrikant.

 

Wat daarentegen tegen Senna pleit, is dat hij met zijn 26 Grand Prix-starts niet bepaald de ervaren kracht is die het team zegt te zoeken. Wat dat betreft is zijn landgenoot Barrichello – de coureur met de meeste starts ooit (322) achter zijn naam – een betere optie.

 

Barrichello kent het team bovendien aangezien hij er de afgelopen twee seizoen voor uitkwam. Een gelukkig huwelijk was het niet altijd, maar de coureur zelf heeft altijd de hoop uitgesproken bij Williams te kunnen blijven en doet dat ook nu weer op zijn Twitter-pagina: “Ik ben net terug uit Engeland. Het is nu tijd voor vakantie, maar ik wacht ondertussen op goed nieuws van Williams.”

 

Ook meer ervaren dan Senna is Adrian Sutil, wiens aflopende contract met Force India niet is verlengd. De Duitser, afgelopen seizoen negende in het WK, zoekt nog immer naar een nieuwe werkgever en is ook al geruime tijd met Williams in onderhandeling.

 

Andere coureurs die bij Williams worden genoemd, zijn Vitaly Petrov, Jaime Alguersuari, Sébastien Buemi en Giedo van der Garde, al worden zijn vooral als outsiders voor het stoeltje gezien.