Williams-coureurs Bruno Senna en Pastor Maldonado hebben teambaas Frank Williams, die morgen zeventig wordt, alvast een mooi cadeau gegeven, door vandaag allebei in de punten te eindigen.

 

Senna bleef Maldonado daarbij iets meer dan een seconde voor, terwijl ze als zevende en achtste over de streep kwamen, waardoor ze het puntentotaal van Williams – dat zevende in het WK staat – naar achttien brachten.

 

Voor Senna was het zijn tweede puntenfinish op rij. Reden voor blijdschap, maar hij kijkt ook al verder dan dat: “Met twee auto’s in de punten finishen is een goede prestatie voor ons team. Het was geen makkelijke race, maar de strategie was goed en we hebben een stap vooruit gezet, dus we mikken er nu op deze stijgende lijn de komende races door te trekken.”

 

Maldonado pakte vandaag in China – na twee races waarin hij in de slotfase uitviel terwijl hij op koers lag om te scoren – zijn eerste punten van het jaar. “Dit is een mooi resultaat voor het team en ik ben blij dat ik punten heb gepakt. Eenvoudig ging het niet, want ik verloor in het begin wat plaatsen en het was moeilijk om die weer terug te pakken, maar het tempo zat er toch lekker in.”