Bruno Senna voelt zich naar eigen zeggen enorm gesterkt door het feit dat zijn Williams-teamgenoot Pastor Maldonado de vorige race wist te winnen en is er nu op gebrand zelf ook wat bijzonders te laten zien.

“De overwinning van Pastor was ontzettend goed voor het hele team en had – na het moeilijke seizoen dat Williams vorig jaar heeft doorgemaakt – niet op een beter moment kunnen komen”, vertelt Senna aan Sky Sports.

“Het is bovendien een ontzettend lekker gevoel om naar Monaco te gaan met een auto waarin net een race is gewonnen”, zegt Senna, die weet dat dit – zeker dit seizoen – geen garanties biedt, maar er toch vertrouwen uit put: “We hebben dit jaar al vijf verschillende winnaars gehad, dus het staat niet vast dat onze auto ook in Monaco goed genoeg is voor de zege, maar ik hoop uiteraard dat dat wel zo is.”

“Hopelijk ben ik deze keer echter degene die naar het podium mag gaan”, vervolgt de Braziliaan met de illustere achternaam, waarna hij benadrukt dat hij verwacht op korte termijn ook iets speciaals voor elkaar te krijgen: “Mijn tijd komt nog wel”, klinkt het stellig. “Ik heb mag er niet vanuit gaan dat ik erin slaag om elke race alles goed te doen, maar we staan er als team goed voor en ik heb bovendien mijn tijd genomen om bij te leren en mezelf te verbeteren.”

Wat Senna met oog op de aanstaande race in Monaco in ieder geval enigszins moet helpen, is dat hij in Monaco geen vrije training hoeft uit te zitten en gewoon in beide sessie mag rijden.

Tijdens de laatste vier raceweekends moest Senna tijdens de eerste training namelijk plaatsmaken voor testrijder Valtteri Bottas, maar in Monaco mag hij – vermoedelijk vanwege het bijzondere karakter van het stratencircuit – gewoon tijdens beide sessie in actie komen.

Senna zal in de straten van het Prinsdom in principe overigens hetzelfde chassis gebruiken als waar hij in Barcelona mee heeft geracet. Dit is ook het chassis dat na de race in de pitbox stond die in de brand vloog. Volgens zijn team heeft dit chassis de brand namelijk zonder problemen doorstaan.