Williams-coureur Bruno Senna zegt zich geen zorgen te maken om de geruchten dat zijn positie bij dat team op de tocht staat: “Dat hoort erbij in de Formule 1”, weet hij.

“Er is de laatste weken vaak geschreven en gesuggereerd dat ik onder druk sta bij Williams, maar dat soort geruchten steken in de Formule 1 al snel de kop op als het even wat minder gaat en dat hoort er nu eenmaal bij”, zo laat Senna in gesprek met Autosport weten dat hij niet al te zwaar tilt aan de speculatie over zijn toekomst.

Volgens Senna regeert de waan van de dag in de Formule 1 en is het mede daar aan te danken dat er vraagtekens bij zijn Williams-toekomst worden gezet. “Ik heb aan het begin van het jaar een paar goede races gereden en tot de race in Barcelona stond ik ook boven mijn teamgenoot Pastor Maldonado in het kampioenschap, maar veel mensen zijn nu eenmaal kort van geheugen”, meent Senna.

“Ik had een slecht weekend in Spanje, terwijl Pastor wist te winnen, en daarom wordt er nu geschreven dat ik weg moet bij Williams”, stelt de Braziliaan, die denkt te weten wat hij moet doen om een einde te maken aan dat soort negatieve berichten: “De beste manier om je critici de mond te snoeren, is door goede resultaten te boeken.”

Teambaas Frank Williams was eerder deze week overigens duidelijk over de situatie van Senna bij zijn team: “Het succes van Maldonado moet voor Bruno als een trap onder zijn gat dienen”, sprak de teambaas klare taal. “Het is nu aan Bruno om hier gepast op te reageren.”