Bruno Senna maakte vandaag een behoorlijke klapper tijdens de tweede vrije training. De Braziliaan kwam er gelukkig zonder kleerscheuren vanaf, maar zijn Williams FW34 is wel behoorlijk beschadigd.

“Er lagen enorme plassen op de baan tijdens de tweede training en als gevolg daarvan kreeg ik last van aquaplanning toen ik door het snelle deel bij Becketts reed”, verhaalt Senna. “Ik was vanaf dat moment niet meer dan een passagier in mijn eigen auto en kon niets anders doen dan toekijken terwijl de auto de muur in vloog.”

“Het was echt een hevige crash, maar ik heb er gelukkig niets aan overgehouden. De auto is er daarentegen wel slecht aan toe, want die is behoorlijk beschadigd”, vertelt Senna, die echter niet verwacht dat hij daar later in het weekend nog last van zal hebben: “Ik twijfel er namelijk niet aan dat mijn monteurs de auto op tijd voor morgen kunnen oplappen.”

Senna mocht vandaag overigens slechts in één sessie rijden, want in de ochtend moest hij zijn plaats afstaan aan derde man Valtteri Bottas. De Finse testrijder had het ook niet makkelijk op het regenachtige Silverstone, maar heeft er naar eigen zeggen toch nog het meeste van kunnen maken: “Het was slecht weer en we hadden veel last van aquaplanning, maar aangezien het waarschijnlijk het hele weekend dit weer blijft, hebben we toch alvast wat aan de afstelling van de auto kunnen doen.”

“Daarnaast hebben we zelfs nog een paar vliegende rondjes kunnen rijden, dus het is niet zo dat de eerste sessie volledig verloren is gegaan of nutteloos was. Al met al was het zelfs best wel nuttig”, zo deelt hij mede.

Pastor Maldonado kwam in beide sessies in actie, maar heeft eigenlijk niet veel spannends te vertellen. “We hebben deze dag vooral gebruikt om gewend te raken aan aan het weer en de omstandigheden op de baan. Hoewel we niet met een regenafstelling hebben gereden, voelde de auto toch goed aan. Als het echter dit soort weer blijft, zullen we morgen toch keuzes moeten maken voor de set-up.”