Terwijl zijn teamgenoot zich als vierde kwalificeerde, bleef Bruno Senna vandaag op de vijftiende plek steken. De Braziliaan wil daar echter niet te lang bij stilstaan en kijkt liever vooruit naar morgen.

“Ik vind het nooit fijn om buiten de toptien te vallen, maar dit keer is het nu eenmaal niet anders, omdat we dit weekend een aantal problemen hebben gehad”, zegt Senna zonder verder te vertellen wat voor problemen hem parten speelden.

Ook Senna’s renstal Williams licht verder niet toe wat er mis was met de bolide van de coureur, behalve dat het een probleem met de auto betrof dat tussen de eerste en tweede run door snel gerepareerd kon worden. “Helaas had Bruno daarna net niet genoeg snelheid om – in een veld dat erg dicht op elkaar zat – alsnog tot Q3 door te dringen”, wil teammanager Mark Gillan nog wel kwijt.

Wat Senna betreft, die richt zijn blik al op de wedstrijd van morgen: “We gaan er alles aan doen om dan alsnog punten te halen. De FW34 is bovendien een competitieve auto, dus hopelijk is hij morgen ook daadwerkelijk snel.”

“Wat verder nog een voordeel is, is dat dit een circuit is waarop je kunt inhalen, dus hopelijk kunnen we dat – in combinatie met onze competitieve auto – in de race in ons voordeel gebruiken.”