Bruno Senna hoopt dat zijn team Williams een beter Drag Reduction System kan ontwikkelen om hem en zijn teamgenoot Pastor Maldonado te helpen competitiever te zijn in de kwalificatie en race.

 

In gesprek met Autosport vertelt de Braziliaan dat hij denkt dat Williams een paar extra gridplaatsen kan winnen als het erin slaagt haar verstelbare achtervleugel verder te ontwikkelen zodat het meer tijdwinst oplevert.

 

“De verschillen in de kwalificatie zijn gering, zoals we in China – waar de eerste vijftien coureurs binnen zes tienden van een seconde van elkaar zaten – hebben kunnen zien. Als je je dan bedenkt dat je misschien drie extra tienden kan vinden door je DRS te optimaliseren, wat zeker niet onmogelijk is, dan kun je op die manier zo drie á vier plaatsen winst maken”, stelt Senna.

 

De coureur hoopt dat Williams snel met een beter DRS op de proppen komt, want hij vreest namelijk dat hij en teammakker Maldonado het lastig kunnen krijgen op circuits waarop de verstelbare achtervleugel veel wordt gebruikt: “We weten dat andere teams momenteel meer winst uit hun DRS halen, dus wij hebben het lastig op banen zoals in China en Bahrein, waar veel lange rechte stukken zijn.”

 

“De verstelbare achtervleugel is dus echt iets waar we ons op richten in de ontwikkeling van onze auto”, verklaart de Williams-rijder. “We proberen daarnaast natuurlijk zoveel mogelijk perfomance uit alle losse onderdelen van onze auto te persen, en volgens mij zijn we wat het doorontwikkelen betreft ook goed bezig.”