Bruno Senna hoopt met de zesde plaats die hij gisteren in Maleisië heeft behaald zijn criticasters voorlopig de mond te hebben gesnoerd. “Ik wil bewijzen dat ik in de Formule 1 thuishoor.”

 

Senna, die dit jaar voor Williams rijdt, wordt niet alleen stelselmatig met zijn beroemde oom Ayrton vergeleken, maar wordt er ook vaak van ‘beschuldigd’ zijn plekje in de Formule 1 alleen maar aan zijn beroemde achternaam en/of zijn sponsorgeld te danken.

 

Na het behalen van de zesde plaats in Maleisië – vooralsnog zijn beste resultaat in de Formule 1 – hoopt Senna zijn critici daarom ook enigszins van repliek te hebben gediend. “Je kunt natuurlijk nooit iedereen overtuigen, maar ik denk wel dat een goed resultaat ervoor zorgt dat mensen minder reden hebben om over mij te klagen”, zegt Senna tegen het Britse Sky Sports.

 

“Ik begrijp best dat er altijd mensen zullen zijn die kritiek hebben. Er waren vorig jaar immers ook fans die om wat voor reden dan ook kritiek hadden op Sebastian Vettel, maar ik hoop dat ik mijn goede resultaat een vervolg kan geven en zo kan bewijzen dat ik mijn plaats in de Formule 1 verdien.”

 

Senna maakte op het Sepang International Circuit overigens niet alleen indruk door als zesde onder de vlag door te komen, maar ook door de manier waarop hij zich na een aanvaring in de eerste ronde van de laatste plaats terugknokte naar zijn plek in de punten.

 

“Ik had veel vertrouwen in de auto en dat maakt het racen altijd veel makkelijker”, legt hij uit. “Ik kon voluit pushen en liep met rasse schreden in op de jongens die voor mij reden. Het was niet makkelijk om elke ronde weer de beste droge lijn eruit te pikken en een goede plek te zoeken om in te halen, maar gelukkig is dat toch goed gelukt.”