De Trofeo Lorenzo Bandini gaat dit jaar naar Bruno Senna. De Braziliaan krijgt de trofee die is vernoemd naar de talentvolle, maar vroeg gestorven Italiaanse coureur op 15 juli uitgereikt in Brisighella.

De Trofeo Lorenzo Bandini wordt sinds 1992 toegekend aan een coureur die een veelbelovende start van zijn autosportcarrière heeft gemaakt. Dat is wat Bandini deed, totdat hij in 1967 om het leven kwam bij een tragisch ongeval tijdens de Grand Prix van Monaco.

Tot de eerdere winnaars van de prestigieuze prijs behoren Lewis Hamilton, Fernando Alonso en Michael Schumacher. Ook Alexander Wurz, de huidige rijdersmentor van Williams, staat op de erelijst.

“Het is een enorme eer om deze trofee te krijgen”, zegt Senna. “Zeker als je kijkt naar welke coureurs me voor zijn gegaan. Ik wil iedereen graag bedanken voor hun steun. Ik kijk uit naar de ceremonie volgende maand. Het belooft een mooi evenement te worden.”

Traditiegetrouw rijdt de winnaar van de Trofeo Lorenzo Bandini de twaalf kilometer van Faenza naar Brisighella over de openbare weg. Langs de route staan veel fans om hem binnen te halen.