Simracer Rudy van Buren zet de volgende stappen in zijn racecarrière in de Duitse Porsche Carrera Cup. De 27-jarige Van Buren zal voor het Black Falcon-team uitkomen tijdens de ADAC GT-Masters op Zandvoort. 

Zijn thuisrace volgt na een verdienstelijk debuut in de Porsche Super Cup tijdens het F1-weekend in Hockenheim twee weken geleden. Van Buren zal op Zandvoort rijden in de kleuren van zijn sponsor Bavaria 0,0%. “Wij werken met elkaar aan een aantal mooie projecten voor 2020. Later maken we meer details bekend, nu richten we ons eerst volledig op het aankomende raceweekend.”

Lees ook: Achter de schermen bij Team Redline: ‘Atze en Max zijn verschrikkelijk aan het ouwehoeren’

Van Buren legde deze week al de nodige testkilometers af op Zandvoort. “We hebben afgelopen dinsdag getest en het gevoel is goed. Het vertrouwen in de Porsche 911 GT3 Cup groeit alleen maar meer. Dit weekend proberen we wederom stappen naar te zetten op de grid.”

Met zijn plek dit weekend en mogelijk in de verdere toekomst, krijgt Van Buren meer en meer voet aan de grond in de racewereld. Prijzen won hij online al; zijn virtuele doorbraak was uiteraard de titel ‘World’s Fastest Gamer’ in 2017. Vorige maand was FORMULE 1 bij Van Buren te gast om mee te kijken bij Team Redline, het simcollectief waar hij deel van uitmaakt.

De uitgebreide reportage is terug te lezen in editie 11 van FORMULE 1. Editie 11 is hier na te bestellen.

Foto: Luciana Benaduce Figueiredo