Haas is volwassen geworden en dat heeft gezorgd voor een historische dubbel, meent teambaas Günther Steiner. De Amerikaanse renstal finishte bij de Grand Prix van Monaco voor het eerst in de korte geschiedenis met twee auto’s in de punten. 

Romain Grosjean eindigde als achtste en teamgenoot Kevin Magnussen kwam als tiende over de streep. Een unicum voor het nog jonge team van Haas, want de Amerikaanse renstal finishte sinds de entree in de Formule 1 in 2016 nog nooit met twee auto’s in de punten. Teambaas Günther Steiner vindt dat het team volwassen is geworden.

“Het was een historische dag, maar je wil het altijd beter doen”, zegt Steiner. “Je moet beter worden en met verloop van tijd worden ook veel dingen beter. Rome was ook niet in een dag gebouwd. Je moet fouten maken, ervan leren en weer doorgaan. Dat is volwassenheid en sommige dingen leer je na verloop van tijd, die kan je niet kopen.”

Haas

“Ik was dit weekend erg onder de indruk van het team”, zegt Günther Steiner.

Haas staat momenteel achtste in het constructeurskampioenschap, maar wil hogerop komen. De achterstand op de nummer vier Force India bedraagt na zes races bijna veertig punten. Het team heeft nummer vijf Toro Rosso meer in het vizier. De achterstand op de Italiaanse renstal bedraagt namelijk vijftien punten.

“Je moet nooit opgeven, maar het lijkt erop dat Force India dit seizoen een paar keer met twee auto’s op het juiste moment op de juiste plek was. Maar het kan omslaan, en dat deed het hier voor hen ook”, refereert Steiner aan de puntloze race van de Indiase renstal in Monaco. “Als ik zeg dat wij voor de vijfde plaats gaan, is dat misschien een beetje voorbarig. Maar als we zesde kunnen worden, ben ik blij.”