Het is algemeen bekend dat Max Mosley niet bepaald populair is bij de teams die dreigen met het opzetten van een eigen raceklasse. Minardi-teambaas Paul Stoddart gaat nog een stap verder, hij dreigt zijn team te verkopen als de FIA-president niet aftreedt.


Deze ontwikkeling is vooralsnog de laatste in het debat dat na afloop van de Grand Prix van Amerika nog altijd nasmeult. Stoddart koos in Amerika de kant van de Michelin-teams om een noodchicane te forceren. Mede door interventie van Mosley kwam deze er niet. ,,De teams hebben genoeg van Max", vertelt de Australiër in News of the World.

,,Hij weet zelf net zo goed als ik dat of hij moet vertrekken, of dat de Formule 1 zoals we die vandaag de dag kennen ten dode op is geschreven. In dat geval is een alternatieve raceklasse gegarandeerd." Zelf heeft Stoddart er geen geheim van gemaakt dat hij zelf graag de post van Mosley zou willen bekleden. Hij is inmiddels van mening dat het eigenlijk niet meer uitmaakt wie Mosley opvolgt, slechter kan het toch niet. ,,Hij is zo slecht dat iedereen het beter doet. Als Max niet opstapt dan vertrek ik uit de F1, ik ben dat politieke gedoe meer dan zat."

,,Zo staan de zaken er wat mij betreft voor, ik maak in dat geval dit seizoen af en zie daarna wel wat er gaat gebeuren. Blijft Max, dan verkoop ik mijn team." Of het daadwerkelijk zover zal komen is nog maar de vraag, doorgaans wordt de soep in deze gevallen niet zo heet gegeten als dat deze wordt opgediend. Bovendien is het nog altijd de bedoeling dat Mosley in oktober daadwerkelijk zijn taken neerlegt. Een jaar geleden kondigde hij al aan te vertrekken, maar omdat er geen geschikte opvolger was bleef hij aan ’in het belang van de sport’.