De Minardi PS05 wordt een uiterst revolutionaire wagen. Dat beweert teambaas Paul Stoddart in het magazine Autosport. De nieuwe Minardi PS05, die vanaf de Grand Prix van San Marino eind april tot inzet komt, wordt een uiterst revolutionaire wagen. Dat belooft althans teambaas Paul Stoddart in een vraaggesprek met het Engelse magazine Autosport.

,,De voorbereidingen gaan erg goed. De nieuwe auto is op tijd klaar om in Imola te racen en het wordt een radicale verandering. Een Minardi zoals deze heeft nog nooit iemand gezien.'' Aldus Stoddart in Autosport.

Volgens het Britse Autosport krijgen de neus en het achterste deel van het bodywork een unieke vormgeving en hebben de Minardi-ontwerpers een aantal kleine vleugeltjes op de achterkant van de auto gepland. Er zou bijna geen ruimte meer overschieten voor sponsoruitingen.

Stoddart is bijkans lyrisch: ,,Het wordt anders dan alles dat we tot nu toe gedaan hebben, en je zult ook niets vinden dat erop lijkt.'' Stoddart verwacht dat zijn equipe Jordan zal kunnen bijbenen, mede omdat er geen verschillende Cosworth-motoren meer zijn. ,,Het beste nieuws is dat Minardi de kans krijgt met dezelfde motoren te rijden als de ander Cosworth-klanten. Er zijn geen a- en b-specificaties meer. We hebben zestien races met de nieuwe auto en de nieuwe motor en we gaan er iets moois van maken.''

Het is nog altijd niet duidelijk wie de teamgenoot van Christijan Albers bij Minardi wordt, maar algemeen wordt aangenomen dat het de Deen Nicolas Kiesa zal worden.