Paul Stoddart wacht enkele zenuwslopende uren. Gaat Jean Todt tekenen, of kan Minardi met de staart tussen de benen afdruipen? Minardi’s teambaas Paul Stoddart wacht enkele zenuwslopende uren. Zal hij Ferrari-teamchef Jean Todt zo ’gek’ krijgen om toch voor deelname van Minardi aan de Grand Prix in Melbourne te tekenen?

Stoddart is in ieder geval vast van plan Todt bij zijn hotel op te wachten. ,,Iemand zei tegen me dat hij er om 19.00 uur arriveert, in ieder geval moet hij er om 21.00 uur zijn’’, aldus Stoddart. ,,Ik zal er zijn, en zorg er voor dat hij me niet direct ziet.’’

Stoddart meent dat Ferrari politiek bedrijft. ,,Het zou een sportieve kwestie moeten zijn, maar dat is het al lang niet meer. Dit is onvolwassen politiek. Todt zei letterlijk tegen me over de telefoon dat hij niet zozeer bereid is te tekenen omdat de Minardi niet legaal zou zijn, maar omdat ik nare dingen over Ferrari heb gezegd in de afgelopen maanden! Dit is dus 110 procent politiek.’’

Ferrari-coureur en wereldkampioen Michael Schumacherzegt zich wel te kunnen voorstellen dat zijnwerkgever moeilijk doet over Minardi"s deelname met deauto uit 2004. ,,Stel je voor dat je in een voetbalcompetitie een team hebt dat steeds onderaan bungelt. Zou je hem dan toestaan om met een extra speler te voetballen?""

Volgens de FIA echter is de handtekening van Todt voldoende voor een startbewijs voor het Australisch/Italiaanse achterhoedeteam. De bezwaren van Red Bull-teambaas Christian Horner zijn ongegrond geacht, omdat zijn voorgangers Tony Purnell en Dave Pitchforth al hadden getekend. En die handtekeningen zijn, aldus de FIA, nog altijd rechtsgeldig. Wordt spoedig vervolgd.