Mike Coughlan heeft zijn ontslag ingediend bij Williams. Pat Symonds volgt hem op als technische topman. Symonds, die hiervoor technisch adviseur was bij Marussia, begint op 19 augustus aan zijn nieuwe functie.

Over het onmiddellijke vertrek van Coughlan wil Williams niet veel kwijt. Het bedankt hem voor de bewezen diensten en wenst hem het beste voor de toekomst. Coughlan werkte sinds 2011 voor Williams. Onder zijn techniche leiding keerde het team vorig jaar weer even terug naar de top, met de zege van Pastor Maldonado in Spanje, maar dit jaar kan Williams wederom geen potten breken. 

Het is nu aan Pat Symonds om daar verandering in te brengen. Vanwege zijn betrokkenheid bij het botsbedrag in Singapore in 2008 mocht hij vijf jaar geen officiële functie bekleden in de Formule 1. Wel kon hij als adviseur Marussia begeleiden. Nu zijn straf eropzit zoekt Symonds het graag weer een stapje hogerop. 

“Williams is een team met een succesvolle geschiedenis en hoogstaande technische kwaliteiten”, zegt Symonds. “Ik voel me vereerd gevraagd te zijn een rol te spelen om het team weer terug te brengen naar de plaats waar het thuishoort, aan het front van de Formule 1. De teamleiding heeft het fundament gelegd en ik kijk enorm uit naar deze nieuwe uitdaging.”