Pat Symonds sluit een terugkeer in de Formule 1 uit. De voormalig technische chef van Benetton/Renault en Williams wil zijn carrière in een andere autosportklasse voortzetten. 

Nadat hij in december bedankt werd voor bewezen diensten bij Williams, heeft hij de maand januari benut om zijn opties te verkennen. In februari gaat hij op vakantie en hoopt hij de knoop te kunnen doorhakken wat hij vanaf maart wil gaan doen. Zo vertelt hij in gesprek met Motorsport.com.

“Het is niet mijn intentie om bij een ander Formule 1-team aan de slag te gaan”, verklaart Symonds. “Ik ben toe aan iets anders. Het heeft me verrast hoeveel werk er beschikbaar is. Ik ben overal voor in. Ik ga zeker nog niet met pensioen. Nu ik me kan onttrekken aan de meedogenloze hectiek van de Formule 1 wil ik mijn ervaring graag gebruiken om een positieve bijdrage te leveren aan de autosport.”

Symonds keerde in 2011 terug in de Formule 1 als adviseur bij Marussia, nadat hij in 2009 uit de paddock werd verbannen vanwege zijn betrokkenheid bij het botsbedrag in de Grand Prix van Singapore in 2008. Na een schikking met de FIA mocht hij vanaf 2013 weer een functie als technisch directeur bekleden en halverwege dat jaar stapte hij over van Marussia naar Williams.