2004 en 2005, voor Takuma Sato verschillen de seizoenen als dag en nacht. Was hij vorig jaar samen met Jenson Button de verrassing van het jaar en maakte hij indruk met zijn spectaculaire rijstijl, dit jaar rijdt hij geen deuk in een pakje boter. In Frankrijk ging het na een hoopvol begin wederom fout.


,,Mijn start was niet zo goed en ik werd ingehaald door Barrichello, daarna ontvouwde zich een leuk gevecht met Trulli en Rubens. Rubens kon ik inhalen, maar nadat ik Trulli in probeerde te halen (en te ver doorschoot in de Adelaide-hairpin) had ik last van uiteenlopende problemen", klaagt de Japanner, die nog lang niet zeker is van een BAR-cockpit voor 2005.

Terwijl de BAR-coureur in eerste instantie net als teamgenoot Jenson Button op weg leek naar de eerste punten van 2005, zakte hij in het tweede deel van de race zover terug dat hij zelfs wegviel uit de toptien. ,,Ik had weinig grip en had problemen met de tractie, dit werd alleen maar erger. Jammer genoeg kon ik zelf geen punten scoren, maar slaagde Jenson daar wel in.’’