Ja, Max Verstappen baalt van het feit dat hij net naast de poleposition greep, maar weet ook dat de prijzen pas op zondag worden uitgedeeld en dat hij daar een grote kanshebber voor is.

De kwalificatie verliep tot Q3 uitstekend voor Verstappen, met als hoogtepunt de snelste tijd in Q2, maar in Q3 verliep het allemaal wat moeizamer: “Ik kreeg de banden maar niet aan het werk”, zo verklaart Verstappen ten overstaan van gelegenheidsinterviewer Damon Hill.

Net als aan Damon Hill legt Verstappen minuten later ook voor de camera’s van Ziggo Sport uit dat hij heel graag de poleposition wilde pakken: “De tweede startplaats is natuurlijk goed, maar ik baal van het missen van pole.”

Terwijl Verstappen met het journaille praat, loopt er nog een onderzoek naar of Verstappen Valtteri Bottas wel of niet heeft opgehouden. Daarnaar gevraagd antwoord de Nederlander dat hij niemand heeft opgehouden: “Als Bottas zich vervolgens verremt in de volgende bocht, is dat niet mijn probleem. Ik zat al helemaal aan de zijkant en kon verder ook nergens heen.”

Vooruit kijkend naar de dag van morgen weet Max Verstappen dat zijn Red Bull-bolide één van de beste auto’s op de baan zal zijn: “Na mijn long run van vanochtend weet ik wat ik van de race mag verwachten”, aldus Verstappen, die nog niet helemaal zegt te weten wat de strategie gaat zijn.

“Dat moeten we zo meteen tijdens onze meeting uitvogelen en de rest zien we morgen wel. Daar maak ik me geen zorgen over. Bovendien ligt het circuit me gewoon goed. Het is niet de meest uitdagende baan van de kalender, perfecte rondjes zijn hier zeldzaam en vanwege het gebrek aan grip glijd je alle kanten op, maar desondanks ligt de baan me wel.”

Update: De wedstrijdleiding concludeert dat Verstappen weliswaar langzaam reed, maar dat er van hinderen geen sprake was, en dus blijft het incident onbestraft.