Turkse autoriteiten vrezen in toenemende mate voor een terroristische aanslag tijdens de Grand Prix van Turkije. Die wordt van 19 tot en met 21 augustus gehouden op het fonkelnieuwe circuit van Istanbul.


Het Turkse persbureau Ikhlas meldde deze week de vondst van vijftien pallets met verdacht materiaal, nabij het Istanbul Otodrom Racing Circuit, gastheer van de eerste Grand Prix van Turkije.

De ontdekking komt luttele dagen na een bomexplosie in de badplaats Cesme, waarbij twintig toeristen verwondingen opliepen. Die aanslag was het werk van opstandige Koerden. Sinds juni vorig jaar wordt Turkije regelmatig opgeschrikt door Koerdische aanslagen. In november 2003 werd Istanbul nog opgeschrikt door een terreuraanslag in het oude hart van de stad, waarbij diverse mensen het leven lieten. Het netwerk van Al-Qaeda eiste de aanslag op.

De Grand Prix van Turkije zal in augustus naar alle waarschijnlijkheid 130.000 bezoekers opleveren. De autoriteiten hebben verscherpte veiligheidsmaatregelen aangekondigd.