De ticketprijzen voor de Grote Prijs van Nederland van 2020 zijn bekendgemaakt door de organisatie. Vanaf € 140,- heb je een kaartje voor alleen de racedag op Zandvoort. Voor het hele raceweekend (van vrijdag tot en met zondag) betaal je op z’n minst 185 euro voor een ticket.

Dat gaat dan in beide gevallen om de zogenaamde duin-kaarten, waarmee je zoals de naam aangeeft in de duinen mag staan of zitten.

Het goedkoopste tribunekaartje voor de zondag van de race kost 185 euro, of 260 euro voor het driedaagse raceweekend. Er zijn los van de duin-kaarten zes verschillende tribunekaarten te koop, waarvan de prijzen flink uiteenlopen – tot maximaal 448 euro voor alleen de zondag.

Voor kinderen t/m 12 jaar is entree goedkoper; zij kunnen zondag voor € 82,- de duinen in, of voor 101 euro het hele raceweekend.
Het complete prijzenplaatje ziet er als volgt uit:
(tekst loopt door onder de afbeelding)(klik hier om afbeelding te vergroten)
Fans die naar de Grote Prijs van Nederland willen, hebben zich voor het kopen van tickets moeten registreren. De registratie eindigde afgelopen zondag, 16 juni.

Aanstaande maandag 24 juni krijgt iedereen die zich geregistreerd heeft een persoonlijke link die van 25 juni t/m 9 juli toegang geeft tot het portal om tickets aan te vragen, tot maximaal zes per persoon. Daarmee ben je er nog niet per se: als het aantal aanvragen voor tickets het aantal beschikbare kaartjes overstijgt, zal er geloot worden. Gezien de interesse is de kans zeer reëel dat dit nodig is. De organisatie benadrukt dat elke aanvraag evenveel kans maakt.

Bij het bestellen van een kaartje kan ook gelijk een parkeerplaats of treinkaartje besteld worden, meldt het Haarlems Dagblad, verplicht is dat echter niet. Een exacte datum voor de GP van Nederland is er nog niet, maar alles wijst erop dat de race ergens in de eerste drie weken van mei gehouden gaat worden.