Williams-coureur Pastor Maldonado en Toro Rosso-rijder Jaime Alguersuari hebben allebei een tijdstraf opgelegd gekregen omdat ze blauwe vlaggen genegeerd hebben tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi.

De stewards hebben na afloop van de race besloten dat Maldonado dertig strafseconden bij zijn totaaltijd opgeteld krijgt en Alguersuari twintig seconden straf ontvangt.

Dat Maldonado dertig straftellen aan zijn broek krijgt, komt omdat hij tijdens de race ook al een doorrijstraf kreeg voor hetzelfde vergrijp en na afloop zodoende zwaarder bestraft is voor zijn tweede overtreding met een ‘stop-and-go penalty’, hetgeen op een halve minuut aan straftijd uitkomt.

Alguersuari’s twintig strafseconden staan daarentegen symbool voor de tijd die hij normaliter verloren zou hebben door een doorrijstraf.

De tijdstraffen hebben overigens geen gevolgen voor de classificaties van beide rijders: Maldonado staat nog steeds als veertiende in de rangschikking, terwijl Alguersuari de vijftiende plek behoudt.

Maldonado en Alguersuari waren trouwens niet de enige twee coureurs die zich in Abu Dhabi schuldig maakten aan het negeren van blauwe vlaggen. Ook Renault-rijder Bruno Senna kreeg hier namelijk een straf voor opgelegd.

Senna’s teamgenoot Vitaly Petrov en Williams-coureur Rubens Barrichello waren in Abu Dhabi ook niet altijd even gemakkelijk bij het ruimte maken voor de koplopers, maar zij kwamen zonder straf weg.