Op 3 mei vindt de tweede jaarlijkse Wings for Life World Run plaats op 35 verschillende locaties, waaronder Breda. In Nederland bestuurt Tim Coronel de achtervolgingsauto die de deelnemers ‘opraapt’.

De Wings for Life World Run die op 3 mei 2015 wordt gehouden, is een internationaal hardloopevenement dat in 2014 is geïntroduceerd. De atleten starten op 35 locaties wereldwijd op exact hetzelfde moment, om 11 uur UTC. En alsof dat nog niet uniek genoeg is, heeft de race heeft ook geen finishlijn. In plaats daarvan worden de lopers achtervolgd door een finishwagen, die 30 minuten na de start begint te rijden met een snelheid van 15 km per uur. De finishwagen gaat in de loop van de race steeds harder rijden totdat alle atleten zijn ingehaald. De inschrijving sluit wereldwijd op 28 april.

Voor Tim Coronel wordt het nog een hele uitdaging om een paar uur achter elkaar 15 km per uur te rijden. “Normaal wil ik altijd de snelste zijn, maar nu mogen jullie winnen”,  zegt Coronel enthousiast. Met nog drie weken te gaan, groeit het aantal grote namen en het aantal deelnemers van het internationale loopevenement voor het goede doel gestaag. Het aantal inschrijvingen ligt wereldwijd inmiddels op 60.000. In Breda zet Tim Coronel de achtervolging in op onder anderen ex-topschaatser Erben Wennemars, motorcoureur Jurgen van den Goorbergh, Paralympiër Kees-Jan van der Klooster en voormalig shorttrackster Monique Velzeboer.

Ook andere beroemde namen kruipen achter het stuur van de finishwagens zoals de legendarische Amerikaanse motorcrosser Ricky Johnson, Parijs-Dakar Winnaar Marc Coma, oud Formule1-coureur David Coulthard en durfal Felix Baumgartner. Zij zullen allemaal de achtervolging inzetten op de atleten om geld in te zamelen en aandacht te vragen voor dwarsleasieonderzoek. 

Inschrijven kan via www.wingsforlifeworldrun.com en kost voor volwassenen 30 euro. Dit volledige inschrijfgeld gaat naar de Wings for Life Spinal Cord Research Foundation.