Toro Rosso is op zoek naar een sponsor die zijn naam wil lenen aan haar Renault-motoren, net zoals grote broer Red Bull zijn Renaults tot TAG Heuers omdoopt.

Medio 2015 stonden Red Bull en Renault op voet van oorlog met elkaar. Er werd gesproken over een breuk – en volgens verscheidene berichten kwam het daar zelfs van – maar Red Bull wist geen andere motorleverancier te vinden en ging uiteindelijk toch maar verder met Renault.

Red Bull en Renault verlengden de samenwerking echter alleen in sportief en technologisch aspect, niet commercieel. Dit betekent dat Red Bull de Renaults niet zo mag noemen. Daarom heeft het een deal gesloten met horlogemaker TAG Heuer om de V6-turbo’s als TAG Heuers aan te duiden.

Toro Rosso, dat in 2016 noodgedwongen een jaartje met één jaar oude Ferrari’s reed door de ruzie tussen Red Bull en Renault, gaat in 2017 wel weer met (actuele) Renaults rijden. Net als Red Bull zoekt het daarbij een sponsor die als naamgever wil fungeren, bevestigt teambaas Franz Tost.

“De mogelijkheid bestaat dat we een titelsponsor vinden en deze in naam aan de motor verbinden, net zoals Red Bull doet”, vertelt Tost aan de Gazzetta dello Sport. “We zijn nu ook in gesprek met een sponsor”, verklapt de teambaas daarbij.