*

Toto Wolff waarschuwt: ‘Hamilton is in superstaat, fitter dan ooit’

Sjaak Willems

Sjaak Willems

18 februari 2019 20:00

Toto Wolff waarschuwt: ‘Hamilton is in superstaat, fitter dan ooit’

Het klonk als een waarschuwing naar iedereen, naar Ferrari, naar Red Bull en ieder ander die denkt dat dit het jaar is dat Lewis Hamilton en Mercedes verslagen zullen worden. “Heb je hem gezien?”, vraagt Mercedes-teambaas Toto Wolff tijdens het perspraatje. “Hij is in een superstaat, mentaal en fysiek.”

Wolff schuift aan op het moment dat Ferrari al de hele eerste testdag de snelste is. Het kost iedereen zichtbaar moeite om de testtijden op de scoreborden in Barcelona niet al te serieus te nemen. Ook Toto Wolff: “Maar je moet gedisciplineerd zijn. Je wil altijd snel zijn, de snelste. Maar dat is niet de bedoeling van de test. Het gaat om je trainingsprogramma, je moet je onderdelen testen. Kijken naar wat de data en sensors zeggen. Maar ik heb de tijd gezien ja, Ferrari gaat hard vandaag.”

Foto:  Motorsport Images

Vroege Ferrari-orders
Mercedes staat aan de vooravond van wellicht een unieke prestatie, zes wereldtitels en constructeurstitels op rij. “Het is niet eerder gedaan en dat is niet zonder reden. Het zal wel moeilijk zijn. Het is ook moeilijk om in de laatste minuut van de Super Bowl die beslissende pass te vangen om een touchdown te maken. Zo voelt het. En reken maar dat Ferrari en andere teams er alles aan gaan doen om het niet te laten gebeuren.”

Ferrari-baas Mattia Binotto heeft al gezegd dat Vettel voorlopig de voorkeur zal krijgen boven teamgenoot Charles Leclerc, een opvallende uitspraak vindt ook Wolff. “Mattia Binotto heeft als nieuwe baas een enorme taak en hij wil het op zijn manier doen. Teamorders zijn controversieel, dat hebben we vorig jaar wel gezien. Maar zo aan het begin van het jaar is het wel nogal een statement. ”

Gespierde Hamilton
Toto Wolff zelf spreekt geen voorkeur uit maar het lijkt wel duidelijk wie die recordtitel moet gaan binnenhalen. Vijfvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton is nog altijd hongerig als altijd en dit jaar zelfs gespierder, zo zegt Wolff. “Heb je hem gezien? De gewichtregels zijn veranderd, hij is letterlijk sterker teruggekomen. Gespierder. Hij is in een superstaat, zowel mentaal als fysiek. Hij was vanmiddag een halfuur voor zijn sessie al klaar om te beginnen.”