Waar Jarno Trulli in het begin van het seizoen nog wel eens op het podium terechtkwam, schittert hij de laatste tijd alleen op zaterdag. Met de prestaties van de Italiaan in de kwalificatie is niks mis, maar tijdens de race gaat het telkens fout. Na Frankrijk vormde er zich ook in Engeland een heuse trein achter de Toyota-coureur. Vooral Michael Schumacher en Kimi Raikkonen – die dit keer niet van het tempo van de TF105 kon profiteren – zaten vast achter Trulli, die zelfs geen punten wist te scoren vandaag. Bovendien zagen ze hun achterstand op de coureurs die hun gaspedaal wel konden vinden ver oplopen. Toyota is vastberaden om dit in het vervolg niet meer te laten gebeuren.

,,Het is nogal frustrerend dat ik met zo’n goede startpositie buiten de punten eindig. Het begon al slecht, want ik verloor de nodige plaatsen bij de start. Daarna was er een gebrek aan grip en werd ik verder opgehouden door de blauwe vlaggen", omschrijft Trulli zijn middag.

Teamgenoot Ralf Schumacher zorgde voor het enige lichtpuntje door het laatste wk-punt voor zich op te eisen. En dat resultaat staat nogal in schril contrast met de woorden van technisch directeur Mike Gascoyne, die gisteren aankondigde voor het podium te willen gaan.

,,Het was een zware race, dus ik ben tevreden met een punt. Graag had ik gezien dat het er wat meer waren, maar het lijkt erop dat ik de verkeerde bandenkeuze heb gemaakt. Ik gleed alle kanten op en dat maakte het moeilijk om de auto op de baan te houden", aldus de jongste Schumacher.

KVN