Ziggo Sport- en Grand Prix Radio-commentator Olav Mol maakt in de nieuwste editie van FORMULE 1 Magazine weer zijn inmiddels traditionele tussenrapport op. Voor Mol met stip bovenaan? “Max Verstappen.”

“Niemand anders dan Max hoort bovenaan te staan”, laat Mol daar geen twijfel over bestaan. “Of hij het dit jaar als kampioen waarmaakt? Honderd procent. Hij is ongelofelijk”, zegt Mol, de lettergrepen uitstrekkend tot on-ge-lo-fe-lijk om dit te benadrukken, “bezig zijn tweede titel binnen te halen.”

Wat indruk maakt op de Formule 1-commentator, is de hele uitstraling van Verstappen. “Die noodzaak, ‘de jacht’, is er af nu hij zoveel vakjes heeft afgevinkt. Hij straalt enorm veel rust en zelfvertrouwen uit, gaat van zijn eigen kracht uit. In Hongarije wint hij vanaf de tiende plek ook op een manier dat je denkt: hoe dan?”

“Dertien races, acht zeges”, somt Mol op. “Dat is stevig. Hij heeft één hand op de beker.” Zo verloopt deze titelstrijd soepeler dan de (gewonnen) titelstrijd met Lewis Hamilton van vorig jaar. “Ik denk ook dat Max aan Charles Leclerc een ‘betere’ tegenpartij heeft dan aan Hamilton. Max en Leclerc kennen elkaar beter, ik vind hun duels leuker om naar te kijken.”

Het gaat nu echter wel hard in de titelstrijd, met fouten van Leclerc en Ferrari die Verstappen in het zadel hebben geholpen, maar Verstappens team Red Bull dat ook gewoon ijzersterk acteert. “Bij Red Bull klopt het hele plaatje”, ziet Mol, “zeker ’s zondags.”

Het volledige tussenrapport van Olav Mol, waarin hij alle twintig coureurs onder de loep neemt, lees je in FORMULE 1 Magazine nr. 12. Mol heeft uiteraard een aantal verrassende namen in zijn top en flop 5 staan! FORMULE 1 Magazine nr. 12 ligt nu in de winkel of is hier te bestellen – met gratis verzending in Nederland.