*

TV-tip: Een blik achter de schermen bij Williams

Daan de Geus

Daan de Geus

15 maart 2012 13:00

TV-tip: Een blik achter de schermen bij Williams
Formule1

De fabrieksdeuren van een Formule 1-team blijven doorgaans angstvallig gesloten voor fans en andere pottenkijkers, maar het team van Williams zette ze onlangs wagenwijd open voor de camera’s van National Geographic en biedt Formule 1-fans zo een uniek kijkje achter de schermen.

 

Williams werkte namelijk mee aan de nieuwste aflevering van megafactories, de reeks programma’s waarin National Geographic een kijkje in de keuken neemt van opzienbare fabrieken waarin op een revolutionaire manier gewerkt wordt aan hightech producten, zoals in dit geval dus een Formule 1-auto.

 

Voor de aflevering die in het teken staat van Williams en de Formule 1, heeft de opnamecrew van National Geographic vorig jaar enkele weken rondgelopen op het Williams-hoofdkwartier in Grove rondgelopen.

 

Centraal staat de periode tussen de Grands Prix van Italië en Singapore, waarin het net terugkomt uit Italië en zich vervolgens moet gaan voorbereiden op de lange reis naar het Oosten en de reeks aan opvolgende overzeese Grands Prix die het seizoen afsluiten.

 

Terwijl dit alles gebeurt, moet de bolide uiteraard ook nog worden doorontwikkeld en draaien alle afdelingen van de fabriek – van het ontwerpbureau tot de mensen in de windtunnel en coureur Pastor Maldonado in de simulator – op volle toeren. In de uitzending van megafactories komt goed naar voren hoe dit in zijn werk gaat, welke stappen doorlopen worden en hoe snel en effectief een team als Williams opereert.

 

Daarnaast is er natuurlijk ook nog aandacht voor de Formule 1 in het algemeen en de rol die techniek in de koningsklasse van de autosport speelt. Gekoppeld aan interviews met Williams-personeel en -kopstukken en het waarheidsgetrouwe beeld van de sfeer en werkwijze op de fabriek, biedt megafactories een kijkje in de keuken dat voor alle Formule 1-fans de moeite waard is.

 

De uitzending waarin Williams F1 centraal staat, is vanavond om 21:00 uur voor het eerst te zien op National Geographic Channel en zal daarna nog regelmatig herhaald worden. Voor latere uitzenddata is het raadzaam de tv-gids of website van National Geographic te raadplegen.

Gerelateerd