*

Update – Ferrari: ‘Massa valt niets te verwijten’

Ryan Baij

Ryan Baij

28 mei 2013 11:30

Update – Ferrari: ‘Massa valt niets te verwijten’
Racepictures

Felipe Massa valt volgens Ferrari niets te verwijten voor zijn crash in de race. De Italiaanse renstal wijt het ongeval aan een technische fout. Wat er precies mis is, is echter nog niet duidelijk.

Massa crashte zowel tijdens de derde vrije training als tijdens de race op het rechte stuk. De ongelukken leken precies hetzelfde. In de vrije training wijst Ferrari echter de beschuldigende vinger naar Massa, terwijl het ongeluk tijdens de race hun eigen fout was.

“Het belangrijkste is dat Massa oke is”, begint Pat Fry, technisch directeur van Ferrari. “Het ongeluk tijdens de race leek erg op die van de vrije training. Maar het waren twee compleet verschillende aanleindingen. In de race zat er linksvoor iets niet goed. Wat het precies is, weten we niet, maar dat gaan we de komende dagen uitzoeken.”

Felipe Massa hield aan de crash flinke pijn in de nek over. Na een volledige check in het ziekenhuis mocht de Braziliaan echter alweer huiswaarts keren. “Ik heb nog wel wat pijn, maar het is niets ernstigs. Het was een harde impact, maar ik kijk nu al weer uit naar de race in Canada over twee weken. Dit ongeluk moet ik snel achter me laten.”

Update: Ferrari heeft inmiddels bevestigd dat het ongeluk inderdaad veroorzaakt werd door een probleem aan de linker voorkant van Massa’s bolide, waar een ‘element’ van de voorwielophanging was afgebroken.

Lees meer over

Ferrari Fry Massa