Valentino Rossi, meervoudig motorwegrace-wereldkampioen in de MotoGP klasse, wil in 2007 zijn entree maken in de Formule 1. Dat heeft de Italiaan vrijdag in Le Mans bevestigd. Zijn contract bij Yamaha loopt tot het einde van het huidige seizoen, maar hij is al akkoord gegaan met verlenging van nog een jaar. ,,Eind 2006 ben ik vrij, dus als ik een aanbod krijg in een bolide te rijden, zal ik dit zeker overwegen’’, aldus Rossi. ’The Doctor’ is heer en meester in de MotoGP. Hij won vorig jaar zijn vierde titel op rij in de zwaarste motorklasse. Daarnaast is hij ook al wereldkampioen geweest in de 125cc (1997) en de 250cc (1999). Dit seizoen won hij de Grand Prix’ van China en Japan en heeft de leiding in de WK-stand.

Rossi heeft in 2004 al een keer de Ferrari van Michael Schumacher getest en maakte bij die gelegenheid een zeer goede indruk.

Indien Rossi inderdaad de overstap maakt naar de Formule 1, dan is hij de vierde wereldkampioen wegrace die die stap durft te maken. John Surtees, Mike Hailwood en Johnny Cecotto gingen hem voor. Alleen Surtees slaagde er in ook in de Formule 1 de wereldtitel te veroveren: de Engelsman zegevierde met Ferrari in 1964.