Giedo van der Garde tekent bij Team-Rosberg. En doet een gooi naar de titel in de Euroseries Formule 3. Zonder RDD. Giedo van der Garde wil een misverstand de wereld uithelpen. Hij is niet uit het Renault Drivers Development Program (RDD) gezet: hij heeft er zelf voor gekozen om ermee te stoppen. De 19-jarige wilde niet langer aan het lijntje worden gehouden.

Van der Garde: ,,Eind november zou Renault een beslissing nemen. Omdat ze er nog niet uit waren, werd mijn contract met een maand verlengd. Eind december hadden we een goed gesprek. Zowel over de positieve als de negatieve punten van afgelopen seizoen. Ik dacht: ik mag nog een jaar blijven. Maar opnieuw verklaarden ze nog een maand nodig te hebben. Waarom, vroeg ik. Of jullie vertrouwen en geloven in me of jullie houden me aan het lijntje? Ik wilde niet langer wachten. Ik wilde zekerheid. Want voor hetzelfde geldt hadden ze me er eind januari alsnog uitgeflikkerd.”

Van der Garde moest een contract ondertekenen waarin hij verklaarde vrijwillig uit het RDD-programma te zijn gestapt. Pas daarna kon de zoektocht naar een nieuw team echt beginnen. Het resulteerde in een contract met het Formule 3-team van Keke Rosberg. ,,Ik ben er heel blij mee. Het is een goed team, met een goede achtergrond. Bovendien wilden ze mij graag hebben.”

Zijn eerste seizoen in de Formule 3-Euroserie was er één met ups en downs. ,,Het was echt een leerjaar. Ik heb veel ervaring opgedaan. En dat wil ik in mijn tweede seizoen dan ook laten zien. Ik ga voor het kampioenschap. Dat wordt niet makkelijk, dat weten we. Maar ik heb er vertrouwen in.”