Wie in Macau vanaf de 25e plek start en als vijfde finisht, heeft een geweldige race gereden. Renger van der Zande deed het. Hij bleef uit de problemen en toonde zijn snelheid met prima rondetijden en strakke inhaalacties.Van der Zande moest starten vanaf de 25e positie omdat hij in de kwalificatierace op zaterdag botste met Carlo van Dam. Een dag later slaagde hij er wel in uit de problemen te blijven. Dat kon van veel collega’s niet gezegd worden.

,,Dit was echt een fantastische race voor me”, zegt Van der Zande na het rijden van zijn laatste race in de Formule 3. ,,In het begin waren er regelmatig crashes en opstoppingen, maar ik had zelf nergens last van.”

,,Ik heb geknokt voor iedere positie en regelmatig even de muur geschampt, want ik reed volledig op de limiet. Ik heb bijna iedere ronde wel iemand kunnen inhalen en vlak voor het einde van de race, crashten er nog twee coureurs waardoor ik opschoof naar de vijfde plaats.”

Het aanwezige publiek trakteerde Van der Zande na afloop van de race op een staande ovatie.,,Dat was echt een kippenvelmoment. Ik kreeg enorm veel complimenten na de race en dat deed me erg goed na de baaldag van zaterdag.”

Van der Zande kijkt nu uit naar zijn debuut in de GP2. In het eerste weekend van december komt hij namens Arden in actie in Dubai.

KVN