Red Bull Racing en Renault zullen de laatste vijf Grands Prix gebruik kunnen maken van een verbeterde Renault-motor, gaf Christian Horner aan op een media evenement vlak voor de Oostenrijkse Grand Prix. 

Nog 21 tokens kan Renault dit seizoen gebruiken om de motor te upgraden; het hoogste aantal van alle fabrikanten. Een deel daarvan zal worden ingezet om de B-spec van Renault, die in Monaco voor het eerst werd ingezet en een significante verbetering is dan de motor aan het begin van het seizoen, te upgraden.

Dat vertelde Christian Horner voor de start van het weekend van de Grand Prix van Oostenrijk. ”De volgende grote upgrade aan de motor zal denk ik rond de Grand Prix van Japan in oktober zijn. Dat is wat ze ons verteld hebben.”

Tot op heden presteert de B-spec van Renault goed en die opwaartse ontwikkelingen zijn voor zowel Max Verstappen als Daniel Ricciardo merkbaar. ”De motor is zeker een stap in de goede richting gegaan dit jaar. We kunnen nu competitief zijn op het rechte stuk als we een iets minder downforce creëren.”