Max Verstappens manager Raymond Vermeulen is er nog altijd van overtuigd dat hij en Verstappen er juist aan hebben gedaan eind vorig jaar het contract met Red Bull te verlengen. “De toewijding is ons heel veel waard.”

Vorig jaar werd de naam van Verstappen nog wel genoemd tijdens het silly season, zongen er geruchten rond over een mogelijk voortijdig vertrek bij Red Bull voor een overstap naar Ferrari of Mercedes. Niet voor 2018, maar voor 2019. Dan zou het Nederlandse toptalent immers wel eens weg kunnen bij Red Bull, waarmee hij een jaar geleden een eerste seizoenshelft doormaakte die werd gekenmerkt door pech en frustratie. Nu is het, hoewel Red Bull nog altijd het derde team is en de achterstand op Ferrari en Mercedes recent heeft zien toenemen, stil.

Vreemd is dat niet, Verstappen zette eind oktober 2017 immers zijn handtekening onder een nieuw contract dat hem tot en met eind 2020 bij Red Bull houdt. Hij is definitief van de markt. Er is rust in de tent. Het gevolg van een beslissing waar Vermeulen nog steeds heel blij mee is: “Uit strategisch oogpunt hebben we goede stappen gezet”, vertelt hij FORMULE 1. Dat Ferrari en Mercedes in deze eerste seizoenshelft meer races hebben gewonnen dan Red Bull, verandert daar niks aan: “Het gaat inderdaad om winnen, maar die spirit is er bij Red Bull.”

“Ze willen wereldkampioen worden”, benadrukt Vermeulen. “Daar zetten we allemaal op in. En die druk hoeven wij er niet op te zetten, die legt Red Bull zichzelf wel op. Ze doen alles om kampioen te worden. Die toewijding is ons heel veel waard. Er is geen enkele belemmering.”

Ook op motorisch vlak – de laatste jaren een heikel punt bij Red Bull, dat na dit seizoen een punt achter de getroebleerde relatie met Renault zet en met Honda in zee gaat – heeft Vermeulen er vertrouwen in. De Japanse firma heeft de laatste jaren niet weten te overtuigen, maar: “Honda wil volgend jaar met Red Bull en Toro Rosso supergoed voor de dag komen. Niets is hun te gek. Dan zullen we het wel zien.”

In het nieuwste nummer van FORMULE 1, nr. 11, lees je meer over Vermeulen en Verstappen, waarom Verstappen volgens Formule 1-eigenaar Liberty Media ‘de verpersoonlijking’ is van waar ze met de sport naartoe willen en wat Verstappen de populairste sportman van Nederland maakt. FORMULE 1 nr. 11 is nu in de winkel te koop of hier te bestellen.