De dag begon goed, voor Max Verstappen in Bahrein, maar in de tijdens de avond verreden tweede vrije training kwam de Nederlander maar tot achttien rondjes.

In de eerste training was Verstappen nog derde, maar in de tweede training moest hij genoegen nemen met een achtste plaats. Het relatief geringe aantal ronden verraadt al dat er problemen waren: schade aan de onderkant van de auto betekende dat hij lange tijd in de pits geparkeerd stond terwijl de rest met longs runs bezig was.

Verstappen zou de schade aan zijn Red Bull RB13 hebben opgelopen doordat hij over de losgeraakte t-wing van de Mercedes van Valtteri Bottas zou zijn gereden, al is dat op dit moment nog niet bevestigd. Duidelijk is wel dat er flink aan Verstappens bolide werd gesleuteld, alvorens hij met nog twaalf minuten op de klok toch weer de baan op kon.

Verstappen had toen al een 1:32.245 staan en verbeterde die tijd niet meer. Wel voegde hij nog acht ronden toe aan zijn totaal. Verstappen reed zijn uiteindelijk snelste tijd overigens terwijl hij bij het opkomen van het rechte stuk wat te wijd ging en flink over de kerbstones – en nog wat verder – schoot en behoorlijk wat stof deed opwaaien.

De Nederlander had in het begin van de sessie al een run op softs gedaan, maar reed – net als de rest van de mannen vooraan, zijn snelste tijd op super softs. Verstappens Red Bull-teamgenoot Daniel Ricciardo kwam tot 28 ronden, tien meer dan Verstappen, en reed de derde tijd.