Max Verstappen is als zevende geëindigd in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Canada. Anders dan de concurrentie hield de Red Bull-coureur de snelste bandensoort nog even achter de hand.

Op het Circuit Gilles Villeneuve in Montréal was Verstappen de snelste coureur op supersofts. Zijn 1:14,861 was een seconde langzamer dan de tijd van snelste rijder Lewis Hamilton. Die reed net als de andere coureurs in de top zes op ultrasofts. Verstappens stalgenoot Daniel Ricciardo besloot de training als negende. Hij was zes tienden langzamer dan de Nederlander.

Vergeleken met de rest van het veld kwamen de Red Bulls weinig in actie tijdens de eerste trainingssessie. Halverwege stonden Verstappen en Ricciardo lang in de pits. Verstappens derde en laatste stint kwam bovendien vroegtijdig ten einde, doordat hij in de laatste chicane een grote flat spot op zijn voorband remde. Het team was blijkbaar tevreden met Verstappens trainingsprogramma, want in de resterende vijftien minuten stuurde het hem niet meer de baan op.

De remfout was het enige grote probleem dat Verstappen tegenkwam. Op een klein akkefietje met Jolyon Palmer na wellicht: de Renault-coureur zat Verstappen halverwege de training enigszins in de weg. “Hij kijkt niet in zijn spiegels”, klaagde Verstappen over de boordradio. De irritatie zal echter niet al te hoog zijn opgelopen: toen hij Palmer even later voorbij kon, kwamen er uit Verstappens cockpit geen boze gebaren.