Max Verstappen heeft direct een goede indruk achtergelaten in de Formule 3. Tijdens de eerste officiële testdag van het Europees kampioenschap op de Hungaroring noteerde de Van Amersfoort-coureur de snelste tijd.

“Ik had niet verwacht meteen bovenaan te staan”, verklaart Verstappen. “Dit is mijn eerste seizoen in de autosport en ik ben momenteel nog druk bezig om mezelf vertrouwd te maken met alles. Maar de auto voelde direct goed aan.” 

De 16-jarige zoon van Jos Verstappen bleef het trio Carlin-coureurs Jordan King, Antonio Giovinazzi en Jake Dennis voor. Felix Rosenqvist was op de vijfde plaats de hoogste geklasseerde coureur met Mercedes-motor. De Dallara’s van de topvier worden door een Volkswagen-krachtbron aangedreven.  

Verstappens team- en landgenoot Jules Szymkowiak noteerde de tiende tijd. Hij moest bijna een halve seconde toegeven. De derde Nederlander, Dennis van de Laar die uitkomt voor Prema eindigde de dag op de zeventiende plaats van de 28 coureurs die vandaag in actie kwamen.